ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



23 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με θλίψη παρακολουθούμε τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο συνδικαλιστικό χώρο της ΕΥΔΑΠ στα οποία μάταια προσπαθούν να μας εμπλέξουν τα στελέχη της ΑΚΕ υπονοώντας ότι η παράταξη μας, της οποίας υπήρξαν ηγετικά στελέχη, έχει οποιαδήποτε σχέση με διαρροές και δημοσιεύματα.


Τα στοιχεία που αφορούν πρωτοβάθμιο Σωματείο της ΕΥΔΑΠ για μέλη του οποίου διενεργείται ήδη προανάκριση, έχουν έλθει σε γνώση όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων από μέλος του ΔΣ του Σωματείου που ανήκει στην ΑΚΕ και μάλιστα ως ιδρυτικό μέλος της νέας παράταξης που προέκυψε από τη διάσπαση της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ.  Μάλιστα το στέλεχος αυτό της ΑΚΕ ανέλαβε στο συμβούλιο της 11.10.2017 μετά από πρόταση της μειοψηφίας της ΑΚΕ.  Ο κ. Γαντζούδης μέλος της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, παραιτήθηκε της θέσης του προκειμένου με ηρεμία και αντικειμενικότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες στο Σωματείο.

Τα στοιχεία για τα οικονομικά της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ είναι επίσης γνωστά σε όλες τις παρατάξεις και μάλιστα όλες οι παρατάξεις έχουν καταψηφίσει τον Οικονομικό Απολογισμό του έτους 2016 τον Ιούνιο του 2017 στο Συνέδριο της ΟΜΕ όπου και αποφασίστηκε η πρόσληψη ορκωτών ελεγκτών.  Η μόνη παράταξη που υπερψήφισε τον Οικονομικό Απολογισμό ήταν η ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ.

Η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ μάλιστα μετά και το πρόσφατο πόρισμα που κατατέθηκε από την Ελεγκτική Επιτροπή της ΟΜΕ, έθεσε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία αναμένουμε απαντήσεις από τους αρμόδιους.  Η δημιουργία κατηγοριών δεν είναι στόχος μας.  Η άσκηση ελέγχου και η απαίτηση απόλυτης διαφάνειας είναι τα ζητούμενα για την ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ.

Αυτά όλα έχουν ήδη πάρει το δρόμο τους στη δικαιοσύνη, ωστόσο δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε εάν η αποκλειστική ενασχόληση της ΟΜΕ με αυτά τα θέματα δεν αποτελεί συνειδητή προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εργαζομένων από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που πρόκειται να ενταθούν άμεσα μετά την ένταξη μας στο Υπερταμείο.

Για αυτά τα ζητήματα η σιωπή της ΟΜΕ είναι εκκωφαντική.  Καμία δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού δεν ανακοινώθηκε τελικά, καμία απεργία δεν έγινε, το ζήτημα των 23 υδρονομέων συναδέλφων μας είναι ακόμα σε εκκρεμότητα παρά την δικαίωση τους από τον Άρειο Πάγο χωρίς καμία αντίδραση από την ΟΜΕ ενώ παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση,  η Διοίκηση έχει ήδη ξεκινήσει συναντήσεις με εκπροσώπους του Υπερταμείου κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της ΟΜΕ και των Εκπροσώπων των Εργαζομένων στο ΔΣ.


Για το ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΛΑ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου