ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ





ΑΘΗΝΑ 22/3/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

«Νερό και Πολιτισμός» είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό. Το νερό δεν είναι μόνο το βασικό συστατικό της ζωής, αλλά και στοιχείο πολιτισμού. Αποτελεί έμπνευση για τους καλλιτέχνες, επίκεντρο της επιστημονικής έρευνας ενώ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο τελετουργικό πολλών θρησκειών, παραδόσεων και πίστεων.

Παρά τη σημασία του και τη συχνά ιερή του φύση, το νερό κατασπαταλάται και υποβαθμίζεται σ’ ολόκληρο τον κόσμο, τόσο στις πόλεις όσο και στις αγροτικές περιοχές. Το 18% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, ενώ το 40% στερείται εγκαταστάσεων βασικής υγιεινής. Καθημερινά, περίπου 6.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι παιδιά, πεθαίνουν από αίτια που σχετίζονται με το νερό.

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από το φετινό μήνυμα του ΟΗΕ για σήμερα.

Στη χώρα μας φέτος είναι η πρώτη φορά που η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, βρίσκει τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες ύδρευσης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ υπό καθεστώς Υπερταμείου ξεπουλήματος. 

Η πρώτη από τις επόμενες 99 φορές που θα συμβεί αν δεν ανατρέψουμε την κατάσταση αυτή και δεν καταργήσουμε το ταμείο Κατοχής του Εθνικού μας πλούτου και των φυσικών πόρων.

Αναγνωρίζουμε την πολιτιστική, περιβαλλοντική και οικονομική σπουδαιότητα του καθαρού νερού αλλά πρωτίστως το αναγνωρίζουμε ως Ανθρώπινο Δικαίωμα που κινδυνεύει στα χέρια των ιδιωτών.

Ο αγώνας μας αφορά  τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των πολιτών και όχι πελατών, σε ασφαλές και ποιοτικό πόσιμο νερό και συνθήκες υγιεινής. 

Οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Αυτός ο αγώνας είναι στα δικά μας χέρια, των εργαζομένων και των πολιτών και όχι όσων διστάζουν να αναλάβουν την ευθύνη ενός τόσο σοβαρού εγχειρήματος.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος

Τσιμιδάκη Όλγα
Η Γενική Γραμματέας

Παπανικολάου Σουλτάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου