ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



7 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η χώρα βρίσκεται, για άλλη μια φορά, εγκλωβισμένη σε ένα τραγικό αδιέξοδο.  Η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος, που θα έπρεπε να είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο, ακόμα σέρνεται και κανείς δεν ξέρει πως, πότε και αν θα ολοκληρωθεί. Τα πανηγύρια της 20ης Φεβρουαρίου αποδείχθηκαν ένα ακόμα ψέμα. 
Ο λογαριασμός της ανικανότητας και της ιδεοληψίας της κυβέρνησης  είναι πολύ βαρύς, με συνέπεια να ζητούνται από τους πολίτες πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία αφορούν και μετά το 2018.  Έκρηξη της φτώχειας κατά 40%, εκτόξευση της ανεργίας, παρατεταμένη ύφεση, οι άνθρωποι κυριολεκτικά δυστυχούν από τις δυσβάσταχτες θυσίες που υποβάλλονται και οι αριθμοί επιδεινώνονται με το Δημόσιο Χρέος να εκτινάσσεται στο 176,9% του ΑΕΠ.  Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα. Χωρίς μάλιστα να έχει εξασφαλιστεί καν πρόσθετη χρηματοδότηση.
Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας το μόνο βέβαιο σήμερα είναι ότι θα μειωθεί σημαντικά το αφορολόγητο επιβαρύνοντας πάνω από 1000 € τον κάθε εργαζόμενο, οι νέες συντάξεις έχουν ήδη μειωθεί κατά 30% και με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς θα μειωθούν και όλες οι υφιστάμενες.  Ξεκίνησαν ήδη  οι πλειστηριασμοί ακόμα και για την πρώτη κατοικία, ενώ τα κόκκινα δάνεια έχουν παραχωρηθεί σε ξένα funds.  Η χώρα βουλιάζει, σε ένα τέλμα αποσύνθεσης και μηδενισμού.  Προφανώς οι κυβερνώντες δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν την τραγική πραγματικότητα και φαίνεται από τις δηλώσεις τους ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου.  
Έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.  Προκαλούν  με την ανικανότητα, την ανευθυνότητα και ταυτόχρονα την αλαζονεία τους και το πάθος τους για την εξουσία.  Εκτός από τα δραματικά προβλήματα στην οικονομία, η Κυβέρνηση εμφανίζεται αποδιοργανωμένη και αδύναμη να κυβερνήσει.
Βλέπουμε πρωτοφανή φαινόμενα: Πλήρης κομματικοποίηση του κράτους και διάλυση στον χώρο της δημόσιας υγείας, διαρκείς πειραματισμοί στην Παιδεία, ιδεοληψίες στην ασφάλεια και ανοχή στην ανομία, χαράτσια, τεράστια προβλήματα στη χορήγηση των συντάξεων, αντιπαραθέσεις Υπουργών για τα εξοπλιστικά.  Την ίδια ώρα έχει επιστρέψει η κουβέντα για Grexit και επιστροφή στη δραχμή.  Η απόλυτη διάλυση.
Το αίτημα για εκλογές δεν είναι μόνο της Αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά ολόκληρου του Ελληνικού λαού.  
Οι στιγμές είναι δύσκολες και απαιτούν υπευθυνότητα και συμπόρευση των υγειών δυνάμεων για την μεγάλη πολιτική και κοινωνική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας.
  
ΕΥΔΑΠ
Η ίδια εικόνα διάλυσης δυστυχώς επικρατεί και στην ΕΥΔΑΠ η οποία λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο.
Όλα τα έργα που είχαν γίνει μέχρι πριν δύο χρόνια έχουν αποδομηθεί πλήρως και το μόνο που προχωρά είναι η εκροή των ταμειακών διαθέσιμων προς μετόχους και εργολάβους.
Όλα τα αντικείμενα της ΕΥΔΑΠ σταδιακά εκχωρούνται σε ιδιώτες, οι οφειλές έχουν εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη.
Μέσα σε όλα το Υπερταμείο προχωρά ακάθεκτο και ήδη στη ΔΕΗ έχουν ξεκινήσει οι απολύσεις εργαζομένων.
Αυτό το κλίμα αποσύνθεσης στην ΕΥΔΑΠ είναι βούτυρο στο ψωμί του Υπερταμείου που θα έρθει με τον μανδύα του δήθεν εξυγιαντή και σε εμάς.  Το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ είναι προ των πυλών και το μέλλον των εργαζομένων αβέβαιο την ώρα που κυβέρνηση και δανειστές αυξάνουν το ποσοστό των ομαδικών απολύσεων, καταλύουν τις Συλλογικές Συμβάσεις και επιβάλουν ελαστικές μορφές απασχόλησης και ατομικές συμβάσεις εργασίας.



Για το ΔΣ της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

Ο Πρόεδρος

Αγγελάκης Μανώλης
Ο Γεν. Γραμματέας

Κιόσης Χρήστος


ΥΓ: Το τελευταίο διάστημα ακούγονται έντονα φημολογίες για νέες αλλαγές στο οργανόγραμμα.  Το ράβε ξήλωνε δεν έχει τελειωμό.  Μέσα σε όλα ακούγεται και το πρωτοφανές  ότι συνδικαλιστές ετοιμάζονται να τοποθετηθούν από τη Διοίκηση σε θέσεις Γενικών Διευθυντών.  Ελπίζουμε ότι όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, καθώς έχει προηγηθεί η πολυδιαφημισμένη αξιολόγηση του κ. Μπενίση η οποία τελικά αποδεικνύεται ένα ακόμα επικοινωνιακό φιάσκο.  Τώρα εξηγείται γιατί άφησε κενές συγκεκριμένες θέσεις στο πρόσφατο οργανόγραμμα καθώς μάλλον ο αρραβώνας έχει γίνει ήδη από τον Οκτώβριο.  Όλα αυτά προκαλούν απέχθεια στους εργαζόμενους αλλά και θυμό και οργή σε όλα τα στελέχη της Εταιρείας, αρκετά από τα οποία έχουν υποβαθμιστεί στις τελευταίες κρίσεις.

Είναι πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΔΑΠ, που η Διοίκηση επιχειρεί να επέμβει με αυτόν τον τρόπο και εν όψει συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, στα συνδικαλιστικά δρώμενα.   Οφείλουν οι εμπλεκόμενες πλευρές να ξεκαθαρίσουν το τόσο σοβαρό αυτό θέμα και να δώσουν δημόσια εξηγήσεις στους εργαζόμενους που είναι και οι τελικοί κριτές για όλους μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου