ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ
Email: enosisypallilon@gmail.com

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Νέα δυνατότητα ρύθμισης οφειλών από την ΕΥΔΑΠ

Τη δυνατότητα ρύθμισης σε δόσεις, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, των πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμων οφειλών στην ΕΥΔΑΠ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας. Η ρύθμιση θα αφορά και αιτήσεις που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους από τις 2 Ιανουαρίου 2017 και μετά.
Όσοι από τους οφειλέτες είναι δικαιούχοι του έκτακτου ειδικού τιμολογίου της ΕΥΔΑΠ θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις, ενώ όσοι είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο του διαχειριστή ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 12 άτοκες δόσεις. Η ελάχιστη δόση δε μπορεί να είναι κατώτερη των 20 ευρώ.
Σημειώνεται ότι από το πρόγραμμα Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών που εφάρμοσε η εταιρεία περίπου 35.000 νοικοκυριά κατάφεραν να ενταχθούν στη ρύθμιση και η εταιρεία έχει εισπράξει πάνω από 10 εκατ. ευρώ.
Δωρεάν νερό για τις ευάλωτες ομάδες
Την θέση της ΕΥΔΑΠ για ανάπτυξη στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης επανάλαβε για άλλη μια φορά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Μπενίσης. Όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «ουδείς συμπολίτης μας θα πρέπει να στερηθεί το αγαθό του νερού επειδή είναι σε οικονομική αδυναμία. Σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, παρέχουμε δωρεάν την απαραίτητη ποσότητα νερού για την κάλυψη των αναγκών τους», τονίζει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Μπενίσης.
Από τη χορήγηση δωρεάν νερού ωφελούνται περίπου 58.000 οικογένειες και η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής κρίσης.
 «Ήταν πρωτοβουλία της ΕΥΔΑΠ, εμείς δεν καλέσαμε την ΕΥΔΑΠ να κάνει κάτι για τις τάξεις εκείνες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση. Ήρθε η εταιρεία μόνη της και μας βρήκε», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου, σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρηθεί για το θέμα ενώ παράλληλα κάλεσε και τους υπόλοιπους παρόχους ύδρευσης ανά την Ελλάδα να προχωρήσουν σε ανάλογα βήματα. Με βάσει το πρόγραμμα, προβλέπεται η δωρεάν παροχή συνολικά 6 κυβικών μέτρων νερού το τρίμηνο σε κάθε οικογένεια με δύο μέλη για ένα χρόνο. Έτσι, οι τετραμελείς οικογένειες λαμβάνουν συνολικά 12 κυβικά μέτρα νερό το τρίμηνο. Με αυτόν τον τρόπο, καλύπτονται όλες οι βασικές καταναλώσεις (πόση, μαγείρεμα, προσωπική καθαριότητα), δηλαδή το κόστος της πρώτης κλίμακας του τιμολογίου της EΥΔΑΠ. Το κόστος του προγράμματος για την εταιρεία ετησίως ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.
http://www.insider.gr/eidiseis/epiheiriseis/35079/nea-dynatotita-rythmisis-ofeilon-apo-tin-eydap

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου